søndag 21. mars 2010

Ja, se der ja. Der var vi igjen. Denne uka startet med at Cato var og dykket på mandag morgen. Han var mer fornøyd denne gangen enn forrige gang. Nå hadde de vært og dykket på et båtvrak han ikke hadde sett før, og de hadde matet fisken til dykkerklubben. Det er en "Trigger-fish" som har holdt til på samme stedet i over 20 år. Når de dykker der hvor den bor har de med seg kniv ned, finner en kråkebolle som de slår av piggene på og mater den med. Da er den så rolig at Cato har klappet den på siden. Morsomt... Men høydepunktet denne gangen var likevel en stor havskilpadde som Cato var bare ca. en meter unna. Den lå rolig litt, svømte opp til overflaten en tur, og kom tilbake og la seg til på bunnen igjen. Så denne gangen var det en blid kar som kom tilbake.


Vi har "sqashet" to ganger den her uka også. Jeg trodde ikke det gikk an å bli så svett jeg. Cato spiller uten t-skjorte, og når han satte seg for å ta en aldri så liten pust i bakken, hadde han vanndam i navlen. Jeg bruker t-skjorte, ellers hadde det blitt oversvømmelse i hallen...... Kan ikke ta noen sjanser her...... Det er utrolig hvor fort man svetter i dette klimaet her. Luftfuktighet som ligger på rundt 80-90%, og 30 varmegrader i skyggen gjør susen skal jeg si dere.


På tirsdag kveld var vi på "Rarotongan resort" på "island night". Dette er kvelder hvor det først blir servert mat, før det er show med tradisjonell "øydans". Det er slike kvelder rundt omkring på forskjellige plasser flere ganger i uka. Grunnen til at vi valgte akkurat her var at det skulle være "fire-dance" i tillegg til den vanlige dansen. Spesielt Sondre har vært veldig giret på at det måtte være "island-night" med "fire-dance". Det var grillmat med mye godt tilbehør, og mye dessert. Det var veldig god mat. Vi spiste mest grillet fisk, det er alltid en banker her. Showet etterpå var veldig fint, men ganske kort. Det var fort slutt liksom. "Fire-dance'n" var fint å se på. Den flinkeste av dem alle var en gutt på bare 11 år, som kunne sine saker. Når de satt sånn på huk og snurret på "stengene" sprutet brennstoffet ned på bakken så det brant på sanda.

Vi har også brukt noen timer på stranda denne uken. De siste ukene nå har det vært helt nydelig vær. Varmt som bare det, men det gjør ikke noe, for nå skal vi jo snart hjem til kalde nord. Nå står høsten for tur her, skjønt det er jo ikke så stor forskjell på årstidene her som hjemme. Men noe som visst følger med når det er høst og vår her, og kombinert med nymåne, er at det plutselig blir veldig mye vann inne i lagunen, og dermed også bølger hvis det er urolig utenfor revet. På tisdag kveld hørte vi at det buldret godt uti der, og gikk ned på stranda for å titte. Da slo bølgene godt innpå stranda. På formiddagen på onsdag, når det også var høyvann, fant vi ut at Cathrine og Sondre kunne ta skolearbeidet på ettermiddagen, så kunne vi "leke" litt i bølgene nå mens de var der. Bare to-tre dager før var det bare vann opp til lårene , men nå var det vannvittig mye vann og bølger. Tror nesten ikke det har vært så høyt siden vi kom. Gutta fant ut at det var litt kjedelig å bare ligge å flyte i bølgene, så de tok hver sin kano, og skulle "surfe" innover mot land. Cato satte for sikkerhets skyld Mari foran seg i sin kano, og jada, de dro på tvers rett inn i noe kratt på den ene sida av stranda. De "vælva" inn i buska, og neste bølge dro Mari under vann. Det hele så mer dramatisk ut enn det var. "Jeg holdt meg i buska jeg mamma, så det var ikke farlig. Jeg ble ikke redd." sa Mari etterpå. Men i følge Cato hadde de begge to vært litt stramme i maska, til han fikk kontroll på hvor Mari var. Sondre fikset denne bølgen, og fløt perfekt rett opp på land. Ingen ble skremt av en liten velt, så ut igjen med seg. Cato og Mari dro litt lenger utpå, mens Sondre snudde litt før. Kanskje ble det for tidlig...... Han kom nemlig på tvers oppover stranda, og rullet overende. Neste bølge som var nesten enda større kom veldig brått på, dro kanoen over gutten, og dro han i sanda enda lenger opp på land. Resultatet ble skrubb i panna, på kjakan og på haka. I tillegg noen små rip på kneet, brystet og ryggen. Sand hadde han også overalt, inni øra, inni nesa og full buksa. Nå ble kanoene lagt i ro langt oppe ved strandhusene. De fant heldigvis ut at de ikke trengte leke tøffinger lenger. Men man må jo prøve alt:)

Dagen etter var vannet forsvunnet som dugg for solen. Lagunen var stille og rolig igjen. På fredag var det så stille og lavt at vi matet fiskene ved den korallen som er nesten inne ved land. Vi kunne stå å se alle fisken uten problemer, tok noen fine bilder også med vanlig kamera, ovenfra og ned i vannet. Ungene synes det er artig når fiskene kommer å spiser brødskiver fra hendene dems. Det er noen fisker som "bor" fast ved denne korallen, men det er ikke lenge de skal stå der med brød før det dukker opp flere som har lyst til å smake.


Lørdag var vi ikke på markedet, tror det er tredje gangen eller noe siden vi kom. Det er koselig å gå der å titte, så de to siste lørdagene blir det nok marked. Ungene synes også det er trivelig å tusle der, kjøpe en is eller smoothie, og se på dansinga.

I dag har Cato og ungene vært spreke og gått over øya. Vi har gjort det en gang før, men de hadde lyst til å ta en tur til. Forrige gang badet vi ikke i øyas eneste "foss", så det hadde de planlagt at de skulle i dag. Men når de kom så langt var det ikke vann i "fossen". Det er liksom den våte årstiden nå, så normalt skulle det vært mye vann der, men den våte sesongen i år har vært usedvanlig tørr. De hadde ellers hatt en kjempefin tur. Det er ganske mange kilometer, men ingen sure miner hos noen. De stoppet mange ganger for å drikke vann, det er superviktig i denne varmen her. Vi har heldigvis fått til gode rutiner på drikking hos alle mann. Det går med rundt 50 liter vann i uka, og det er bare drikkevann. Bading ble det også på turen, de tok det når de kom ned til lagunen igjen.



Det er mye fint å se på på denne turen. Fantastisk utsikt utover lagunen og havet. Og det er mye rart naturen klarer å lage av seg selv. Denne steinen kalte guttene i klassen til Sondre for "Ding-dong-mountain" når han gikk der med klassen.

Morsan fikk tilbud om en dag alene hjemme, og takket og bukket for det. Men som vanlig finner jeg på masse "arbeid", istedenfor å kose meg. I dag vasket jeg badet, feide alle gulvene og tok av alle sengene og vasket sengetøyet. Bare tull vettu....., men nå er det gjort. Jeg fikk kjeft når Cato kom hjem også. Han syntes jeg skulle bruke tiden på meg selv, og ikke på huset, når jeg hadde muligheten. Men, men.....

Nå må jeg avslutte..... Kan ikke skuffe faste lesere som venter på lesestoff....... Hadet bra!!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar