onsdag 21. april 2010

.....tilbake til hverdagen....!!!

Ja, så var det hele over....... Landet på norsk jord tirsdag kveld (13.). Vi kom oss hjem i grevens tid, før askeskyen la seg over Norge og Europa. Når en først hadde startet på hjemturen, var det like greit å komme helt hjem.


Turen fra Hong Kong gikk like smertefritt som resten av turen vår. Ungene klaget ikke selv om vi hadde først 13 timer i fly, så to og en halv time venting i London, og så drøye to timer til i fly. De sov litt, så film og spilte litt. Og så var det jo matservering tre ganger på turen mellom Hong Kong og London, så tiden gikk ganske fort.


Når vi ankom Gardermoen måtte vi gå av flyet ute, brrrrr..... Det var en uvant luft, og så kaldt a gitt. Cato hadde lagt bort jakka i innsjekket bagasje, men måtte dra den fram igjen ganske fort. Når vi hadde fått bagasjen vår, og ruslet ut i ankomsthallen ble vi møtt av en hel gjeng med familie og venner som ønsket oss velkommen hjem med plakat og norske flagg. Det var skikkelig koselig, det falt et par tårer igjen da. Og mor hadde med nystekt vaffel med brunost.....nam......, det smakte godt.
De første dagene hjemme var vi nesten ikke ute, bare fyrte i ovnen. Broren til Cato, Are og kjæresten har jo bodd i huset vårt, så vi måtte begynne med å flytte på plass igjen endel saker som vi hadde ryddet bort. Deretter var det all bagasjen vi hadde med oss som måtte sorteres og ryddes inn på forskjellige plasser. Utrolig hvor mye rart vi hadde med oss. Det var ikke bare klær liksom. Men nå er jobben gjort, og vi har funnet oss godt til rette hjemme igjen. Her var jo alt som før, så det gikk greit å "lande" etter så lang tid borte.


De to store har kost seg med mye besøk den første uken, og er nå igang igjen på skolen. Mange som var glade for at de var tilbake. På fredag var Mari og jeg på besøk i barnehagen, da var hun litt sjenert med det samme, men det gikk fort over. Så på mandags morgen var det ikke noe problem å levere henne der. Og så var det onkel Are som hadde tidligvakt da, flaks...... Det ble myk start på henne, siden det har vært planleggingsdag i barnehagen i går og i dag. I går brukte hun dagen sammen med farmor, og i dag er hun hjemme, jeg har jo fridag på onsdag. På mandag var alle sammen i sving igjen, først skole, barnehage og jobb, så fotballtrening for både Cathrine, Sondre og Cato. Cathrine har treningskamp i dag, og skal på Gjelleråsencup til helga. Som dere skjønner er det back to basic her. Det er ikke mulig å holde igjen nå, når vi har vært i ro så lenge. Vi får bare henge med, og tenke tilbake på alle de deilige, avslappende stundene vi hadde på turen. Håper vi kan dra med oss litt av livsfilosofien der nede på fridager og helger. Det hadde vært et pluss. Vi får ta fram bilder og film, og mimre litt når vi synes at det blir litt hektisk.


Håper det blir sommer snart. Det er veldig uvant med så kaldt vær. Vi er jo ikke vant med å ha på så mye klær, det strammer og klemmer overalt. Vi har jo sett snø i lufta flere ganger siden vi kom hjem, og dag når vi stod opp var bakken hvit. På morran de siste dagene har det vært 6-7 minusgrader, så ungene og Cato har tatt fram stillongsen. Hadde ikke bestilt dette, men det er vanskelig å styre. Vintersnøen var i allefall borte når vi kom. Mari syntes det var topp med hvit bakke i dag, så hun smatt ut rett etter frokost for å lage snøball.


Like etter jeg tok dette bildet av Mari kom det skikkelig snøvær igjen, men det er heldigvis borte fra bakken nå.









Kort oppsummert, vi har hatt en uforglemmelig tur. Det er fortsatt mye som skal fordøyes og bearbeides. Og ikke minst fortelles og vises til alle kjente og kjære som er interessert. Vi kommer nok til å "jobbe" med denne opplevelsen lang tid framover, og vil vel aldri kunne glemme hvor fint vi hadde det.


Dette blir nok siste bloggen fra oss. Nå er vi tilbake til hverdagen hvor dere også er, så det blir nok ikke så spennende å blogge om livet på Hadeland. Håper dere har hatt noen fine stunder når dere har lest bloggen.


TUSEN TAKK TIL ALLE SOM HAR SLÅTT FØLGE MED OSS PÅ TUREN!!

2 kommentarer:

  1. Kjære familien Sørbråten!
    Det har vært en fantastisk reise, selv for oss som bare har lest om det. Kan ikke helt forestille oss hvordan det har vært i virkeligheten. Jeg prøvde å hilse på Kristin i går, ved El-kjøp faktisk, men du var nok i drømmeverden....kanskje noen tanker ned til Rarotonga? Vi gleder oss veldig til å se dere igjen :) VELKOMMEN HJEM :)
    Klem fra familien Teslo/Hoel

    SvarSlett
  2. Velkommen tilbake til gammlelandet. Det har vært veldig artig å følge dere på bloggen, men det er nå jammen koselig å snakke med dere "live" igjen også da. Vi gleder oss til filmkveld og stiller gjerne med noko attåt......

    SvarSlett